Fredrik Högvalls blogg på By RUM - Sida 2

Snickrar, möblerar och samlar intryck.

Okategoriserade

September

Nu återstår endast ett par veckor kvar på den så kallade sommarsäsongen, även om det mer liknar höst här uppe. Dom sista enträgna fjällrävarna vandrar just nu på färgsprakande vidder, även om crescendot fortfarande är att vänta. Jag har dessvärre inte hunnit med någonting på min att göra-lista, och i värsta fall överväger jag att flytta tillbaka alla saker in i timmerstugan över vintern och hoppas på mer tid nästa sommar, är så otroligt opeppad på att hålla på att snickra i minusgrader och framförallt snöyra. Får se hur det blir med det hela.

Annons
Norge i fond. Renarna börjar sakta samla sig på fjällen söder om riksvägen
Brorson med tillhörande hund vid sjön Bolagen
Annons
Furu, ständigt närvarande. Kommer trenden hålla i sig?
Annons

Har lagt lite tid på att gå igenom lådor och förråd, jag ska försöka skala ner på saker. Det är ju en svår uppgift, det vet nog alla som gillar prylar och har någon form av samling. Nu handlar det mest om småsaker, tingeltangel typ. Samtidigt vet jag ju att det 250st stolar tar mer plats än ett par kartonger, men man måste börja någonstans.

I samma veva som jag skalar ner på saker dök ett skåp och 6 stolar upp, strålande.
Annons
Vy från Malmagsvålen, Vigeln insvept i moln
Inte lika peppade på att vara utomhus nu som då

//Fredrik

Annons
Okategoriserade

Kalas på kusten

Lämnade fjällen för ett par dagar, målet var ett kalas på kusten, min syster stod som värdinna. Ganska fint att dra ner genom landet och återse sommaren, Dalarna, Värmland, Dalsland och till sist den möjligt tillfälliga högsommaren i Bohuslän. Slutmålet Lysekil. Kul att se landskap och bebyggelse förändras utefter vägen, från vindpinade, fallfärdiga renvaktarstugor till vita, ståtliga grosshandlarvillor med utsikt över kobbar och skär.

Annons
Väderbitet och på plintar, graniten talar även sitt tydliga spåk
Det talades om bra salthalt och rätt flyt
Annons
En fin vy eller utsikt
Annons
Hav

Tillställningen var otroligt rolig, träffade vänner, familj och nya bekanta. Fint att få miljöombyte och koppla bort jobbet som faktiskt varit hektiskt den sista tiden. Badade, kubbade, surrade, dansade disco och drack en och annan bira. Fin avslutning och förlängning av den annars avslutade sommaren här uppe i fjällen.

Vackert huggen sten möter betongglas. Jag gillar iden med betongglas men har ännu inte lyckats använda det själv i något bygge.
Solnedgång
Annons
Bokhylla fylld med blandade prylar
Annons
Uppgörelser i skymning
Strandkål har en vacker ton
Syster som i ögonblicket blev överraskad
Annons
Solnedgång, rosenbuske, hav och ett par Jämtar.

//Fredrik

Annons
Annons