Den första halvan av 2020 - Fredrik Högvalls blogg på By RUM

Snickrar, möblerar och samlar intryck.

Okategoriserade

Den första halvan av 2020

Jag tänkte summera året som passerat i ett urval av bilder, uppdelat på 2 skilda inlägg. Från vinter till sommar i det här inlägget och sedan sommar till vinter. Det var länge sedan jag tillbringade ett helt år här uppe i fjällen, lutar åt 20 år sedan och antar att det har hänt mycket med både mig och området i sig, naturen består däremot relativt orörd och det är någonting jag uppskattar mer för varje år som går. Har mer eller mindre kommit till insikt med att prylar man äger, har och skapar (tyvärr) oftast bleknar i jämförelse med naturen, det är väl summa summarum med det här året. Däremot vill jag säga att det inte är oviktigt, en symbios är möjligt målet.

Annons
En handfull Talavid (Malmsten) i skymning, Januari.
Stugan inbäddad i snö, fortfarande ganska orörd förutom ett utbytt foder och lätt avskalad färg, Mars. Björken gav vika under kraftigt snöfall i december 2019.
Annons
Gjorde en omstart i stugan och rensade ut nästan allt, började med ett par fåtöljer och en ljus matta. I fönstret; Stig Lindberg, Gunnar Nylund & Pierre Forssell. Mars.
Annons
Skuggspel intill Hamrafjället. Solen började värma och dagarna blev längre, efterlängtat. Mars.
Snön fortsatte att falla i mars. Härbret som fick nya foder, vindskivor och knutbrädor 2018, virket börjar faktiskt få ett uns karaktär.
Annons
April och många dagar och kvällar tillbringades på fjället. Obeskrivligt vackert ljus.
Vår-åkning i sorbet, magiskt. April.
Annons
Man oftast ensam på dom här ytorna, märklig känsla. April.
Annons
Inspirerande byggnad & hantverk i Lysekil. April.
Tillbaka i Härjedalen, grävt ett par gropar för domkrafter och flytten av timmerstugan. Maj.
Fortfarande skidföre så det blev turer ut på fjället, här är ett båthus/förråd med vackra detaljer. Spartansk och lagomt. Sinusplåt, smidda detaljer, intressanta detaljer och obehandlat virke. Maj.
Annons
Fiskestuga/jaktstuga på fjället ett par kilometer från närmaste väg, renoverat tak och tillbyggt vedförråd. Vackert! Juni.
Evighetsprojektet, planterade mer vitsippor vid stugan i Uppland. Juni.
Vet fortfarande inte vad jag känner kring detta, men hur som helst ”kopior” på Lovö, Axel Einar Hjorth på en snabbmatsrestaurang i Småland. Juni.
Annons
Flytten av timmerstugan påbörjas, jag prövar olika alternativ för att få den att rulla bakåt, här har den kommit ungefär 1 meter bakåt och 40 cm från marken. Juni.
En vecka senare och ytterligare en bit bakåt och uppåt. Juni.
Snön låg länge i dalen i år, här är från mitten av juni, ovanligt stilla morgon.
Annons
Uppland och en bild på ytterdörren som verkar ha pallat hösten & vintern utan problem. Är även glad att jag lägger tid på att få till raka spikrader. Juni.

God fortsättning!

//Fredrik

Lämna en kommentar