Tillbaka i stugan - Fredrik Högvalls blogg på By RUM

Snickrar, möblerar och samlar intryck.

Inredning

Tillbaka i stugan

Vaknade upp till i ett märkbart mycket ljusare rum häromdagen, det var ett sken som betyder att snö har lagt sig på marken utanför. Tudelad känsla, hösten är verkligen förbi men det fina är att morgnarna, dagarna och kvällarna blir en aning ljusare. Tog trots snön äntligen tag i den återstående spån-panelen, satte dom sista meckiga bitarna upp mot tak, inte så omfattande arbete men mycket måtta, rita och såga. Panelen är sedermera klar och det känns fint, viss skillnad på den som suttit uppe ett år jämfört med de nya spånen, dom kommer förmodligen komma ikapp relativt snabbt.

Annons
Östra sidan, nya spån högst upp äldre nedanför. Björkar står nära inpå vilket kanske påverkar färgen på spånet.
Skiffer som jag knackade i somras, kommer få ligga och mogna till kommande sommar
Annons
Två soffor som får gå vidare. Mina vänner Mikko och Linus känner dessa allt för väl. Ett par kattklor har även vässats på dessa.
Annons
Perioden mellan höst och vinter, vackert
Svart och vitt på fjället
Annons

Flyttade även ut till stugan återigen, även om jag inte hann göra dom åtgärder som var tänkt känns det fint. Bar in en mängd prylar idag, från att ha varit tom och känts ganska luftig så är stugan numera en liten jäkla skrubb där man navigerar sig mellan allt för stora möbler, kanon verkligen. Har även en liten lista på ett par saker som jag ska snickra på, däribland flytta ut fönster, fixa med ytterdörren, omfattningar, möjligt hängrännor och annat pyssel. Känner mig peppad!

Efter lite pussel och kånkande har stugan blivit möblerad igen, soffan som tillbringat många år i Sundbyberg har kommit till fjällen.
Annons
Skelett. Lättade dörrar på det här skåpet för att underlätta inbärningen
Annons

//Fredrik

Lämna en kommentar