Bila - Fredrik Högvalls blogg på By RUM

Snickrar, möblerar och samlar intryck.

Design, Okategoriserade

Bila

Packade bilen och åkte söderöver i mitten på förra veckan, var ledig ett par dagar och det kändes som om det var på tiden att se någonting annat och träffa familj och vänner. Stannade en natt i Hälsingland, sen fortsatte jag ner i dagsljus till min stuga i Uppland. Var fint att komma fram och hänga i stugan, eldade stora mängder ljus och maxade ett par byggfläktar tills det blev varmt. Känns som om det börjar bli läge att införskaffa en vettigare värmekälla, det står högt upp på listan. Tillbringade kvällen med att poppa popcorn, gå igenom förråd, lådor och hitta saker som jag glömt bort att jag hade.

Annons
Snöyra vid stugan
Klassiskt stugmys
Annons

Dagen efter drack jag många koppar kaffe och spanade in bygget i bättre ljus. Jag är väldigt glad över hur det har blivit med renoveringen i stugan, samtidigt är det ganska mycket kvar att göra innan den är helt behagligt bebolig. Förhoppningsvis kommer jag få lite mer tid i sommar att fortsätta på det hela. Efter mycket om och men åkte jag ner mot Stockholm, träffade vänner, familj och en nykläckt brorsdotter. Pratade och kollade på mycket furumöbler, möbler och konsthantverk vilket oftast alltid är riktigt roligt. Lämnade staden dagen därpå, for upp till stugan och myste mest runt, spanade på ekarna som inte vuxit nämnvärt sedan i höstas, pratade med grannar och sorterade saker att ta med hit till fjällen.

Annons
Den här är eken är riktigt peppad på våren
Korksmulor
Annons
Slog till på en minifåtölj av Theselius & Billgren

Dagen därpå packade jag in allt i bilen och åkte norrut igen, straxt utanför Järvsö dog bilen. Otroligt dålig tajming med tanke på att skåpet var fullt av prylar, väldigt frustrerande men samtidigt typiskt. Ringde en bärgare och ringde sen efter skjuts dom sista 26 milen till Tänndalen. Bestämde mig även för att Caddyn och jag var klara med varandra och skänkte den till mannen som körde bärgaren. Allt löste sig tillslut även om det inte blev som planerat och jag kom hem till stugan med en proppfull bil mitt i natten.

Annons
Här skiljs våra vägar, råget är måttat
Annons
Japp då var man tillbaka i timmerkojan

//Fredrik

Lämna en kommentar