Hallen har fått färg - Fredrik Högvalls blogg på By RUM

Snickrar, möblerar och samlar intryck.

Arkitektur, Design, Okategoriserade

Hallen har fått färg

Så efter mycket om och men har jag målat klart panelen i hallen, alltså den släta panelen som sitter på östra väggen, västra väggen och taket däremellan. Anledningen till att det blev en slät panel är i huvudsak två, dels för att jag ville bryta av fiskfjällsväggen med någonting enklare och lugnare, och möjligt förstärka fiskfjällen. Det andra är av rent praktiska skäl, att utan problem kunna fästa upp krokar, hänga kläder och annat på en slät yta.

Annons
Såhär såg det ut precis innan sista strykningen

Panelen i sig fick jag av en vän tidigare i höstas, det var ett ganska stort lass som legat under en presenning utomhus ett par år så skicket var sådär, lite angripet, dammigt och ganska skevt. Eftersom jag inte tidigare använt ett så skamfilat virke tidigare kändes det intressant att försöka ge det en andra chans, panelen var nämligen på väg till tippen.

Blandade/höftade linoljefärgen med mycket terpentin för att få ytan så matt som möjlig, det betyder samtidigt att den blir väldigt tunn.
Annons
Matt som natten
Terpentin, kaffe och färg
Annons
Sista strykningen i taket och jag ville bara bli klar, syns det?
Resultatet blev fint till slut och nu är det bara den södra väggen (entrén) kvar att göra, det lutar åt fiskfjäll även på den.
Annons

Trevlig kväll!

//Fredrik

Lämna en kommentar